Aluroll

Sertifikati Kompanije

Preuzmite

Aluroll

Staklene Fasade

Staklena fasada nastaje spajanjem aluminijumskih vertikalnih profila na armirano-betonski pod sa čelikom ili aluminijumskim ankerima od poda do poda.

Poprečni presek horizontalnih profila zavisi od težine stakla i udaljenosti koju prolazi. Čelični oslonac je potrebno napraviti na visinama gde je vrednost LX (moment inercije) aluminijumskog vertikalog profila nedovoljna.

Obezbeđuje se zatvaranjem čelične konstrukcije aluminijumskim poklopcem.

Statički proračuni se vrše uzimanjem u obzir faktora kao što su geometrija zgrade, intenzitet vetra na lokaciji, rastojanje između vertikalnih nosača i težine stakla. Fasada se formira horizontalnim i vertikalnim profilima koji imaju moment inercije veći od postojećeg. Toplotna stakla proizvedena prema formiranoj fasadi se pričvršćuju na fasadu, a spojevi između stakala su zatvoreni horizontalnim i vertikalnim pokrivnim profilima. Korišćenjem specijalno dizajniranog EPMD stakla i izolacionog fitilja u prorezima, toplotna i hidroizolacija je u potpunosti obezbeđena. Pokriveni fasadni sistemi mogu se koristiti kao polupokriveni sistem bez korišćenja horizontalnog ili vertikalnog pokrivnog profila po izboru. Umesto neiskorišćenog poklopca, spoj između stakala obezbeđen je fitiljem ili silikonom, u zavisnosti od izabranog sistema. Na mestima gde je potrebna ventilacija,na zahtev se može primeniti skriveni krilni otvor unutar fasade ili krilo normalnog otvaranja.www.aluroll.rs koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti sajta. Ukoliko nastavite sa korišćenjem sajta, smatra se da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja, politikom privatnosti i potvrđujete prihvatanje kolačića na njegovim stranicama.

x