Želite li najbolju toplotnu izolaciju, ekonomično a ujedno i ekološko rešenje – PVC stolarija je najbolji izbor za vas!

Vrata i prozori od PVC profila imaju niz prednosti u odnosu na druga rešenja. Pogledajte spisak prednosti, a takođe i modele koje mi nudimo.

  • PVC profili su nezamenjivi kada je reč o uštedi energije i toplotne izolacije. PVC PROFILI u odnosu na aluminijumske ili drvene profile imaju bolje izolaciona svojstva .
  • Prozori od pvc materijala imaju finansijske prednosti i u odnosu na drvenu i aluminijumsku stolariju. Prednosti u odnosu na kvalitetnu drvenu stolariju je 20-30% a u odnosu na aluminijumsku još veća budući da je aluminijum skuplji i do 60%. Pored uštede u finansijama već prilikom kupovine, PVC prozori mogu da traju i do 50 godina.
  • PVC PROZORI se lako održavaju u odnosu na drvo koje je potrebno na svakih 5 godina lakirati i menjati git na staklima. 
  • Oni su izuzetno izdržljivi te njihov vek uz primereno održavanje i pravilno korišćenje može biti do 50 godina.
  • Takodje, imaju izuzetan ekološki uticaj jer su 100% podložni reciklaži.

Nudimo nekoliko vrsta PVC prozora i vrata

Kömmerling

KÖMMERLING uključuje najnoviju tehnologiju koja je trenutno moguća u proizvodnji PVC prozora, kroz serije definisane parametrima samih proizvoda, pružaju širok spekatar profila sa kompletnim serijama i lepezom različitih elemenata koji daju prednost nad drugim profilima sličnih karakteristika.

Koje su prednosti PVC prozora

1. PVC prozori su broj jedan u energetskoj učinkovitosti
Okvir prozora igra ključnu ulogu u promicanju energetske učinkovitosti i toplinske izolacije koja štedi energiju. Prozorski profili načinjeni od PVC-a ostvaruju najbolje ocjene pri usporedbi s aluminijskim ili drvenim prozorima. Imaju bolja izolacijska svojstva i mogu smanjiti troškove energije i grijanja. Posebno je velika mogućnost uštede energije pri upotrebi PVC prozorskih profila izrađenih u standardu pasivne kuće. Danas se prozori za pasivnu kuću mogu raditi učinkovito i s niskim troškovima, koristeći najmodernije PVC profile i sada već uobičajeno trostruko ostakljenje.

2. PVC prozori imaju vrlo dobar omjer troškova i koristi (cost-benefit)
PVC prozori nude jasne prednosti kod smanjenja troškova, kako pri kupnji, tako i tijekom cijelog njihovog životnog vijeka. Drveni okviri u prosjeku su 20-30% skuplji od PVC-a, a aluminijski prozori koštaju oko 30% više, ponovno predstavljajući najskuplju mogućnost. Temeljeći se na visokom potencijalu uštede energije i minimalnom održavanju tijekom cijelog razdoblja od više od 50 godina, značajne uštede pojavljuju se i u dugom roku.

3. PVC prozori se lako održavaju
Visokokvalitetni PVC prozori iznimno se lako održavaju i zahtijevaju minimalnu brigu. Drveni prozori, s druge strane, moraju se ponovno ostakljivati svake dvije godine i bojati svakih 5 godina. Najnoviji PVC granulat ekstremno je otporan na vremenske uvjete i sunčevu svjetlost. Za čišćenje prozora sve što Vam je potrebno je sredstvo za pranje posuđa, zbog glatkih površina jednostavnih za održavanje.

4. PVC prozori su značajno trajniji
U suprotnosti od drvenih prozora, PVC prozori imaju osobito dug životni vijek. Visoka kvaliteta prozora ističe se njihovom otporošću na deformaciju i visok stupanj funkcionalnosti tijekom godina. Temeljeći se na njihovom dugogodišnjem životnom vijeku, od minimalno 50 godina, PVC prozori odlična su investicija i u usporedbi sa zadržavanjem vrijednosti nekretnine.

5. PVC prozori nude izvrsnu eko ravnotežu
PVC prozori mogu se 100% reciklirati i stoga štede resurse. 40% svih rezervi plina i nafte u svijetu koriste se za grijanje i dodatnu energiju u građevinama, dok samo 4% odlazi na proizvodnju plastike, od čega se samo 1% koristi za PVC. Osim što se može reciklirati, trajnost i niska razina zagađivanja tijekom proizvodnog procesa PVC-a pomaže postići odličnu eko ravnotežu i pridonosi zaštiti okoliša. PVC prozori traju puno duže od drvenih i trebaju značajno manje energije tijekom prozivodnog procesa.